Programok / Kiállítások, vásárok

Település:
Bács-Kiskun megye, Dunavecse

Kategória:
Kiállítások, vásárok


Dunavecse hídi - vásár


Tizenkettedik alkalommal rendezte meg hagyományos gasztronómiai és kulturális programját Dunavecse önkormányzata

Csülkös ételek is készültek a dunavecsei hídi-vásárban

 
Tizenkettedik alkalommal rendezte meg hagyományos gasztronómiai és kulturális programját Dunavecse önkormányzata. A hídi-vásárt és fesztivált idén is a szokott helyszínen, a Pentele-híd lábánál tartották meg.
 
 
 

A kétnapos programsorozat pénteken Dér Gabriella, majd a legendás Neoton Família sztárjainak műsorával indult. Másnap reggel a kulináris élvezetek jutottak a főszerephez.

A főzőversenyre huszonegy csapat nevezett. A profi és amatőr szakácsok két kategóriában versengtek egymással. A séfek bográcsos ételeket, illetve sülteket, valamint a helyi gasztronómia egyik különlegességét, csülkös ételeket készítettek, az utóbbihoz az önkormányzat biztosította a legfőbb alapanyagot – mondta el érdeklődésünkre Vörös Sándor polgármester.

HIRDETÉS
 

A szakácsokat a rekkenő hőség sem rettentette el attól, hogy elkészítsék ételremekeiket. A legtöbben ez alkalommal is ragaszkodtak a megszokott ízekhez és alapanyagokhoz.

– Az idei esztendőben igazi tanyai kakas került a bográcsomba. A pörkölt elkészítéséhez hagyományos fűszereket, sót, borsot, a köményt, és a kertemben termett paradicsomot, hagymát és paprikát használok – tudtuk meg a Dunaújvárosból érkezett Várhelyi Istvántól, aki profi szakácsnak számít: Nagyvenyimen halászléje, Kisapostagon borjúpörköltje hozta meg számára a sikert.

Az ételeket hozzáértő szakemberek: Gerencsér Zsolt, Bugyi Tamás és Tóth Tibor bírálta el. A zsűri döntése alapján a bográcsos ételek és sültek kategóriában a Kis ügyelet csapatának őzpörköltje bizonyult a legjobbnak. A vecsei csülkös ételek versenyét a helyi Török János nyerte, aki borsos, fokhagymás csülköt készített zöldség ágyra helyezve. A különdíjat az étel egyedi tálalásáért a dunavecsei önkéntes tűzoltók érdemelték ki.

– A kezdetek óta rendszeres résztvevője vagyok a Hídi-vásár és fesztivál főzőversenyének. Készítettem már halászlevet, sütöttem pulykát, ételeimmel első és második helyezéseket értem el. Az idén nem nyerni jöttem, hanem kikapcsolódni, magunknak, a család örömére főztem – mondta el kérdésünkre válaszolva Török János.

Az eredményhirdetést követően az önfeledt szórakozás kapta a főszerepet, a műsorban fellépett a helyi Levendula, a Gyöngyvirág, és az erdélyi Homoródszentmártonból, Dunavecse testvértelepüléséből érkezett néptánc csoport, Zalatnay Sarolta, Gáspár Laci, Kontencz Lajos, a sort Horváth Tamás élő koncertje zárta. A program ideje alatt kirakodó vásár, ingyenes vérnyomás-, vércukormérés várta az érdeklődőket és a kikapcsolódni vágyókat.

Forrás: google.com

 

 

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »